Slik påfører du concealer

Concealer er et av de mest allsidige produktene i sminkepungen. Den rette concealeren gjør mørke ringer under øynene lysere og skjuler alt fra rød hud til hyperpigmentering. Den har også svært god dekkevne.

Når du skal påføre concealer, er teknikken og nyansen avgjørende. Hvis du bruker for mye, glemmer å duse ut eller bruker feil nyanse, kan du ende opp med å fremheve detaljer du egentlig vil dempe. Les videre for å få tips og råd av Mary Kays makeupartister!


Mary Kays Global Beauty Ambassador Luis Casco viser hvordan du dekker mørke ringer under øynene.
Mary Kay foundation primer sits atop a marble bathroom countertop alongside mineral powder foundation, a makeup brush, gray beauty container and succulent plant.

Tips #1: Primer

Primer er et viktig første trinn. Den får sminken til å sitte lengre samt glatter ut ujevnheter slik at sminken får et jevnt og fint utgangspunkt.

Tips #2: Påfør concealer ETTER foundation

Du har kanskje hørt litt ulike råd om dette, men her er fasiten: Concealer kommer etter foundation. Hvorfor det? Jo, fordi et tynt lag foundation er utgangspunktet for en jevn hudtone. Neste skritt er å skjule kviser og andre ujevnheter med en color corrector (vi kommer til det etterhvert) og concealer.

Tips #3: Lysne huden FØR du skjuler mørke ringer under øynene

Det kan være vrient å skjule mørke ringer – spesielt for de av oss som har mørke halvmåner under øynene uansett hvor mye de sover, samt for alle som har lett for å få pigmentflekker og som forverrer situasjonen bare de gnir seg i øynene. Er du lei av å få kommentarer om at du ser trøtt ut, vet du hvordan det er.
Påfør en nøytraliserende undereye corrector (fargekorrigerer) og concealer for å gjøre området lysere.

Undereye Corrector nøytraliserer de mørke ringene og er ikke det samme som concealer. Når man skal nøytralisere en farge, må den dekkes av en kontrastfarge, og ettersom mørke ringer har blå toner må du velge en farge som kontrasterer blått, altså oransje eller fersken.

Påfør en ferskenfarget Undereye Corrector og dus varsomt ut med Cream Color Brush eller den spisse delen av en fuktet Cosmetic Sponge. Begynn med 3–5 prikker og legg til flere ved behov. Husk at det er enklere å legge på mer enn å fjerne overflødig farge. La undereye corrector tørke i noen sekunder før du går videre til neste skritt.

Nå skal området under øynene få samme nyanse som resten av huden. Påfør et lag Perfecting Concealer i en nyanse som er 1–2 nyanser lysere enn hudtonen din. Dus varsomt ut med ringfingeren eller den flate siden av kosten. Hvorfor nettopp ringfingeren? Ringfingeren er den svakeste fingeren, så man trykker ikke så hardt med den. Ikke gni, da fjerner du bare produktet. Påfør et lag til ved behov.

Prøv dette concealertrikset: Begynn lengst inn i øyekroken der den mørke ringen begynner og fortsett videre ut over det mørke området. Du kan også legge litt i ytterkroken for å løfte og lysne området. Husk å duse ut!

La concealeren tørke, og dobbeltsjekk at alle streker og kanter er jevnet ut.

 

Tips #4: Demp hevelser under øynene

Hvis du har mørke ringer og poser under øynene, bør du behandle området før du sminker deg, ellers vil concealeren bare gjøre hevelsen enda tydeligere. Begynn med å tilføre fuktighet, roe ned huden og dempe hevelsen med kjølende Indulge® Soothing Eye Gel. Den kan du oppbevare i kjøleskapet hvis du vil ha en ekstra oppfriskende effekt. Når huden har roet seg nes, påfører du øyekrem og sminker deg for å lysne eventuelle mørke ringer.

 

Tips #5: Fiksér concealeren

Når du har duset ut concealeren, kan du fiksere makeupen ved å påføre et tynt lag Translucent Loose Powder med All-Over Powder Brush. Dypp kosten forsiktig i pudderet, dunk den mot kanten for å fjerne overflødig pudder og påfør deretter pudderet der du ønsker.

Du vil få et ekstra holdbart resultat ved å påføre et litt tykkere lag med en Cosmetic Sponge. La pudderet sette seg i 5–10 minutter. Deretter fjerner du overskuddet med pudderkosten.

 

Tips #6: Skjul kviser, arr og pigmentflekker

Velg en concealernyanse som matcher hudtonen din for å skjule kviser, rødhet, arr og pigmentflekker. Påfør concealeren med den tilhørende applikatoren og dus forsiktig ut med ringfingeren. Det holder å trykke fingeren forsiktig mot huden et par ganger, ellers risikerer du at du fjerner produktet og må begynne på nytt.

For perfeksjonisten: Hvis du skal skjule en stor kvise eller pigmentflekk, kan du bruke en kost med fin tupp (Eyebrow/Eyeliner Brush) hvis du virkelig vil sikre at alle streker og synlige overganger forsvinner. Få en helt sømløs finish – og hold concealeren på plass – ved å påføre et tynt lag Silky Setting Powder i en nyanse som matcher hudtonen din. Begynn midt i ansiktet og jobb deg utover med en kost med stor og luftig bust. Dus ut.

 

Tips #7: Tenk utenfor boksen

Vi har sagt det før, men vi gjentar det gjerne: Concealer er et av de mest allsidige produktene du kan ha. Dette er noen av de andre kanskje litt mer uventede fordelene:

Den fremhever leppene: Hvis du er glad i sterke nyanser, kan du påføre concealer rundt leppene for å fremheve leppefargen og dekke farge som er på avveie.

Den kan erstatte primeren: Hvis du er tom for primer, kan du bruke concealer i stedet. Legg et tynt lag på øyelokkene og dus ut før du påfører øyenskygge.

Den fungerer som en naturlig highlighter: Vil du lysne deler av ansiktet uten å bli skimrende? Prøv å bruke concealer som highlighter på kinnbena, pannen, neseryggen og under øyenbrynene.