Kunsten å påføre leppeglans og leppestift

Er det ikke herlig med litt farge på leppene? Det kan få de fleste til å se ting i et annet lys. Er dagene korte og grå? Sett farge på tilværelsen med en rød leppestift. Er du utålmodig og har ikke lyst til å stå foran speilet i dag? En dæsj rosa leppeglans sikrer den naturlige stilen på null komma niks.

Vi vet jo at leppeglansen vår er fantastisk, men vi skjønner at det ikke alltid er like lett å vite hvilke nyanser du kler eller hvordan du får dem til å sitte så lenge som mulig. Det er også morsomt å prøve noen nye knep som fremhever leppene og lar deg bytte uttrykk etter humør. Vi henvendte oss til makeupartisten Lauren Lancaster for å finne ut mer om nyansevalg. Lauren har viet livet sitt til å hjelpe andre kvinner med å finne sine sanne farger og få dem til å føle seg trygge, vakre og sterke. Les videre for å finne ut hvordan du får uimotståelige og kysseekte lepper!

Se filmen der makeupartisten vår prøver Laurens oppskrift på Mary Kays modeller!

Tips #1: Legg et godt grunnlag.
Forarbeidet er avgjørende for et jevnt og vakkert resultat, så sørg for at du fjerner tørr hud og tilfør fuktighet jevnlig.

Skrubb leppene varsomt for å fjerne tørr hud. Deretter tilfører du fuktighet med en mykgjørende leppebalsam. Dette forarbeidet kan virke litt overdrevent, men det er mye bedre enn at leppefargen sprekker og blir ujevn.

Husk at tørre og sprukne lepper kan være et tegn på at du er uttørket. Drikk noen glass vann om dagen, spesielt hvis du er kaffe- eller tedrikker.

Når du har skrubbet og fuktet leppene, kan du påføre leppeglansen eller leppestiften. Hvis du skal påføre leppeglans eller leppestift rett på leppene, bør du trykke dem mot litt papir eller en Beauty Blotter for å fjerne overflødig leppebalsam.

Tips #2: Vær vågal!
En dristig leppefarge kan si mer enn tusen ord. Få veldefinerte lepper ved å tegne en strek langs konturene og deretter dekke leppene med en Lip Liner som matcher lipglossen eller leppestiften din. Da får du et ekstra lag farge som sikrer at du har farge på mer enn bare konturene etter en lang dag med mat, drikke og gode samtaler.

Begynn midt på leppene og jobb deg ut mot munnvikene.Tips #3: Få et langvarig resultat.
Få ekstra tydelige konturer og sørg for at fargen sitter på plass ved hjelp av en concealer som matcher hudtonen din.

Du kan følge opp med å legge det ene laget av litt papir på leppene og stryke en kost med litt Translucent Loose Powder på det. Da forsegler du fargen.

Tips #4: Få en balansert stil med duse nyanser.
Velg en dus nyanse hvis du foretrekker et naturlig uttrykk. Fuktighetstilførsel og riktig nyanse er og blir hemmeligheten bak vakre lepper.

  • Lys hudtone: Duse nyanser med innslag av rosa passer svært godt til lys hud.
  • Middels til mørk hudtone: Prøv gylne nyanser hvis du har middels til mørk hudtone.

Begynn med en leppeblyant som matcher leppeglansen eller leppestiften din, akkurat som med sterke farger. Det får fargen til å sitte lenger. Når du skal bruke en dus nyanse, bør du velge en variant med litt glans for å holde fargen fin og leppene fuktet.

Tips #5: Velg en nyanse som kler de fleste.
Vet du ikke hva du kler, eller skal du kjøpe en leppestift til noen? Da kan du satse på den allsidige nyansen Berry. Den er smakfull, kler de fleste og har en blå undertone som kan få tennene til å se hvitere ut!

Bruk leppestiften sammen med Lip Liner Berry. Hvis du har valgt en dristig nyanse og vil dempe den litt, kan du kombinere den med Lip Liner Medium Nude. Da blir den litt dusere og vil sitte som et skudd fra morgen til kveld.

Tips #6: La leppeglansen gjøre jobben for deg.
Prøv en lekker lipgloss som ikke klisser, og som gir leppene fylde og fukt. Det er enklere enn å påføre leppestift og gir deg større frihet til å prøve forskjellige nyanser og teknikker. Du kan til og med påføre den uten å se deg i speilet!

Det er fint å bruke leppeglans for seg selv, men du kan også påføre den oppå en leppestift hvis du vil eksperimentere med lys og skygger. Legg en dæsj midt på leppene for å få dem til å virke fyldigere. Du kan også dekke leppestiften helt med lipglossen for å gi leppene ekstra glans.

Corinne Griffith-Cole er skjønnhetsentusiast, interessert i true crime og mor til to livsglade jenter. Hverdagsfavorittene hennes fra Mary Kay er CC Cream SPF 15 Medium-to-Deep og Satin Body® Indulgent Shea Wash.